Hoe vind ik onroerend goed in Portugal?

Recreatiewoning te koop Brabant

Allereerst moet u beslissen welk land u als bestemming wilt hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Allereerst moet u beslissen welk land u als bestemming wilt hebben. Als u op het zuidelijk halfrond kijkt, zijn er veel landen, zoals Brazilië, Argentinië, Chili, Colombia, Peru, Nieuw-Zeeland, Australië, de VS en Canada. Andere populaire bestemmingen in deze regio zijn Lucia, Brazilië, Portugal, Panama, Legal Casa, desks, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Op het noordelijk halfrond zijn er vele landen, waaronder Chili, Panama, Belize, Honduras, bedelaars, Peru, Columbia, Brazilië en Argentinië. Brazilië en Honduras hebben een groot potentieel voor hervestiging en wie in het buitenland wil investeren of met pensioen wil gaan, vindt deze tropische landen een geweldige plek om zich te vestigen of een vakantiehuis te kopen. Dankzij het internet is het nu gemakkelijker om onroerend goed te vinden, vooral als u in een nieuw land op zoek bent.

Voor degenen die ontevreden zijn met hun huidige woning is er een mogelijkheid om snel een nieuwe woning te vinden die voor beide partijen voordelig is. Terwijl sommige mensen het idee van het huren van een vakantiehuis voor vele jaren zouden afwijzen, geven mensen die een kleinere ruimte nodig hebben om in te wonen en een kleine ruimte voor toekomstige plannen, of diegenen die hun huis nog aan het bouwen zijn de voorkeur aan deze optie. U kunt deze woning omzetten in een winst van een kleine huuropbrengst voor de rest van de jaren dat u er woont, hoewel u moet beseffen dat u zult concurreren met degenen die gebruik maken van buy to let hypotheken. Een EPC, (Energie Prestatie Certificaat) is niet langer vereist in Portugal, als een vereiste door de Portugese code van de praktijk.

Vraag altijd een Portugese hypotheek aan om alle uitstaande bedragen af te betalen. Hiervoor is eenSCIC, (Special Credit Certificate) nodig en de meeste banken geven er de voorkeur aan dat u dit certificaat persoonlijk via de telefoon aanvraagt.

Prijsvergelijking: als u een website hebt bezocht die u op de hoogte houdt van de prijzen van onroerend goed tussen Portugese en Britse banken, zouden de aanbieders u moeten kunnen adviseren over de beste prijs voor uw behoeften.

Als u niet bereid bent uw kredietgegevens telefonisch te verstrekken, is een bank altijd bereid u telefonisch een prijsopgave te doen en u precies dezelfde vragen te stellen die de bank te zijner tijd zal beantwoorden. Banken bieden herfinancieringsfaciliteiten en als u problemen heeft met het verkrijgen van de lening in een land dat de bank kent, kan de bank terugvallen op een bank in het Verenigd Koninkrijk en in plaats van verantwoordelijk te zijn voor de hypotheek kan het geld dat aan hen verschuldigd is, altijd worden uitbetaald.

Een laatste probleem kan de belasting zijn. Door het drievoudige belastingstelsel in Portugal kunt u voorkomen dat u belasting betaalt in het land waar u verblijft, en moet u altijd de belastingdienst informeren bij het einde van uw verblijf in Portugal.

Het koopproces is zeer vergelijkbaar met de procedures in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een paar verschillen. U mag het onroerend goed kopen in afwezigheid van uw Portugese vrouw/vriend, dus het proces is vrij pijnloos voor u, maar u zult een aanbetaling van 30% van de aankoopprijs moeten doen. Dit wordt afgetrokken van de verkoopprijs van het onroerend goed, maar de koper kan onderhandelen over het bedrag dat van de werkelijke verkoopprijs wordt afgetrokken, en is dan vrij om zijn/haar nieuwe woning te betrekken.

 

Lees meer

Chalets kopen 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.